Japanse zalm met groentennoedels

Hoofdgerecht
  

under-heading

Japanse zalm met groentennoedels

Ingredienten

300 gr zalmfilet
2 cm verse gember, geschlid
100 ml Japanse sojasaus
50 ml mirn ( Japanse rijstwijn)
3 eetlepels honing
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 komkommer
300 gr wortelen
2 eetlepels sesamolie
300 gr noedles

Bereiding

Rasp de gember en doe deze met de sojasaus mirin en honing in een steelpan. Pers d knoflook erboven. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe.

Snijd de zalm in mooi grote stukken.

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten. snijd het vruchtvlees in dunne repen ( julienne)*

Schil de wortelen en schaaf met een dunschiller deze in smalle dunne repen.( in het orginele recept werd kant en klaar gekochte julienne wortel gebruikt)

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en doe terug in de pan.
Voeg de komkommer, wortel en sesamolie toe. schep om en laat staan met de deksel op de pan.**

Bestrijk de zalmstuken met de gemaakte yakitorisaus. Verhit de grillpan zonder olie of boter en grill de zalm 2-4 minuten afhankelijk van de dikte mooi rosé.
Keer elke 30 seconden en bestrijk steeds opnieuw met de saus.
(tip: start niet met een te hete pan anders verbrand de yakitorisaus)

Serveer de groenten noedels met de zalm en besprenkel het geheel met de rest van de yakitorisaus.
Lekker met zeewiersalade

* Ik heb een dunschiller die meteen sliertjes maakt, super handig. Heb je die niet snijd of schaaf dan zo dun mogelijke slierten
** doordat wortel en de komkommer koud is koelen de noedels snel af. Ik heb de sesamolie een een pan opgewarmd en daar de wortel en komkommer toegevoegd, even omschudden en zachtjes verwarmen, niet wokken. Daarna bij de noedels gedaan: prima!

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande maart 2014
print : Afdrukken