Jan Hagel

Taart
  

under-heading

Jan Hagel

Ingredienten

200 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
140 gr koude boter
75 gr witte basterdsuiker
1 theelepel kaneel
25 gr grove suiker, ik heb rietsuiker gebruikt
wat amandelschaafsel
1 ei losgeklopt

Bereiding

Meng de bakpoeder door de bloem
Meng de kaneel door de witte basterdsuiker
Meng bloem mengsel en suiker mengsel door elkaar.
Snijd kleine blokjes van de boter, voeg deze toe aan het bloem-suiker mengsel.
Kleed met je handen tot een soepel bal deeg. Blijft het deeg wat te droog, wat kan, dit is afhankelijk van het bloemsoort, voeg dan 1 eetlepel water toe eventueel nog eentje.

Bestrooi je weekblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dunne plak van ⅓ cm dikte. Rol de lap over je deegroller heen en rol de lap uit op een beboterd bakblik. Ook handig is om het deeg uit te rollen op bakpapier, schuif het bakpapier met deeg daarna op het bakblik.

Bestrijk de bovenkant met wat van het losgeklopte ei. Bestrooi het deeg met de rietsuiker en wat amandelschaafsel.

Verwarm de oven voor op 150 Gr.C en bak de koekjes in zo'n 20 minuten goudbruin.

Snijd de JanHagel direct met een scherp mes in langwerpige repen en laat de koekjes verder afkoelen.

Algemeen


persons : nvt
time : 40 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken