Jales brood

Bijgerecht
  

under-heading

Jales brood

Ingredienten

½ Turkse pide
1 teentje knoflook
1 bosje platte peterselie
2 eieren
1 dl melk
150 gr Turkse nomadenkaas Tulum Peynir of oude geitenkaas
eventueel een klein beetje zout
olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Scheur het brood in stukken.
snijd de knoflook fijn en de peterselie grof.
Klop de eieren los met de melk, voeg de knoflook en de peterselie toe. Verbrokkel er net zoveel kaas over als je wilt ( de smaak is sterk) en meng het goed.

Leg het brood in een lage ovenschaal en schenk het ei-kaas mengsel erover.
Bestrooi eventueel met wat zout, maar let op: de kaas is al zout.
Besprenkel het geheel royaal met olijfolie.

Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten
book : Kookboek: Bismilla Arabia van Nadia Zerouali & Merijn Tol
print : Afdrukken