Indische buikspek

Hoofdgerecht / Big Green Egg


under-heading

Indische buikspek

Ingredienten

600 gr buikspek met zwoerd
3 eetlepels ketjap manis
3 theelepels sambal oelek
2 theelepels citroen sap
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
3 theelepels honing
2 theelepels bruine rietsuiker
2 theelepels plantaardige olie
zout en peper

Bereiding

Pers wat sap uit een citroen.
Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn.
Pel de knoflook en hak fijn.
Doe de buikspek in een zipzak.
Maak een marinade van alle ingrediënten en giet deze in de plasik zak.
Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak , zorg ervoor dat het hele stuk buikspek bedek is met een laagje marinade.
Laat minimaal een paar uur marineren, ik heb de buikspek 20 uur in de marinade gehad.

Haal de buikspek uit de marinade, bewaar de marinade.
Snijd de zwoerd ruitvormig in en bestrooi rijkelijk met grof zeezout. Laat het zeezout 2 uurtjes intrekken in het zwoerd.
Veeg daarna het meeste zeezout eraf.

Verwarm je BBQ of Big Green Egg voor op 130 GR.C en voor indirect grillen.
Grill de buikspek 3 uurtjes.
Verhoog daarna de temperatuur naar 200 Gr.C en bak de buikspek tot deze mooi krokant bruin is een kerntemperatuur heeft bereikt van 80 Gr.C .

Het vlees wordt best donker van kleur, dat komt mede door de marinade. Maak je geen zorgen de smaak is voortreffelijk!

Haal het vlees uit de BBQ en leg het op een snijplank, dek het losje af met folie en laat het een 30 minuten rusten.
Snijd het in stukjes.

Lekker met een groenten rol in brickdeeg

Algemeen


: nvt
: 4 uurtjes + marineren
: Eigen recept
: Afdrukken