In harissa gemarineerde asperges

Bijgerecht / Salades
  

under-heading

In harissa gemarineerde asperges

Ingredienten

250 gr groene asperges
2 eetlepels olijfolie
1 theelepels harissa
2 eetlepel heldere honing
2 flinke snuffen zeezout
geraspte schil van 1 citroen
sap van 1 citroen

Bereiding

Doe de olijfolie, de harissa, de honing, de citroensap, het zeezout en de citroenrasp in een kleine kom en meng tot het volledig is opgelost.

Doe de asperges in een lage schaal en schenk de marinade erover. Wrijf elke asperge met de hand ( trek eventueel een plastik handschoen aan) in met de marinade.
Dek de schaal af met huishoudfolie en laat de asperges 30-60 minuten marineren op kamertemperatuur.

Verhit een grote koekenpan met dikke bodem of een grillpan op middelhoog vuur en bak de asperges 4-5 minuten per kant afhankelijk van de dikte.
Serveer warm, of koud als onderdeel van een salade.

Opmerking: Niet de allermooiste foto maar een recept zonder het bewijs dat ik het gemaakt heb hoort niet op mijn website.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 10 minuten + marineren
book : Kookboek: Persiana van Sabrina Ghayour
print : Afdrukken