Iberico spareribs

Big Green Egg / BBQ


under-heading

Iberico spareribs

Ingredienten

2 Iberico spareribs samen 1.9 kilo
Kruiden;
peper
zout
milde gerookte paprikapoeder
knoflook poeder
uienpoeder
lichtbruine suiker of rietsuiker

Glaze,
4 eetlepel BBQ saus
2 eetlepel ketjap manis
2 eetlepel honing
1 theelepel sambal

Rookhout:
Appel
Hickory

Bereiding

Maak een lekker kruidenmengsel van de peper, zout , milde gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en rietsuiker.
Ik heb een kruiden mengsel gemaakt in de verhouding 1 theelepel peper, 1 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1/2 theelepel uienpoeder en 1/2 eetlepel rietsuiker gemaakt.
Bestrooi de Iberico spareribs rijkelijk met de kruiden.

Bereid je BBQ of BGE voor, voor indirect grillen met een temperatuur van 110 Graden.
Strooi het rookhout over de warme kolen.
Plaats de spareribs op het rooster of in een sparerib rek en grill zo'n 5 tot 5,5 uur.

Maak ondertussen de glaze. Bestrijk de spareribs na 5 tot 5,5 uur met de glaze. Leg de ribs nog voor 1 uur terug. Smeer ondertussen nog een keertje in.

Haal de spareribs van het vuur en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie nog 30 minuten rusten alvorens te serveren.

Foto: De voorste spareribs zijn de Iberico spareribs, de achterste zijn gewone spareribs

Algemeen


: 4 personen
: 6,5 uur
: Eigen recept
: Afdrukken