Hummus met peterselie

Amuse
  

under-heading

Hummus met peterselie

Ingredienten

500 gr gedroogde kikkererwten
1 eetlepel + 1 theelepel bakpoeder
2 dl tahina ( sesampasta)
2 teentjes knoflook
2 eetlepels citroensap
olijfolie
fijn gehakte peterselie voor de garnering

Bereiding

Week de kikkererwten 12 uur in een grote kom met ruim koud water en 1 eetlepel bakpoeder.
Spoel de kikkererwten schoon en laat ze goed uitlekken.

Doe ze in een grote pan, voeg zo veel water toe dat de kikkererwten ca. 2 cm onderstaan.
Voeg een 1 theelepel bakpoeder toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan op laag vuur 2-3 uur, tot de kikkererwten heel zacht zijn.
Laat afkoelen, giet af en bewaar het kookvocht.

Pureer de kikkererwten met ⅔ van de tihina in een keukenmachine, laat de keukenmachine geruime tijd draaien tot een dikke zalige consistentie ontstaat.
Voeg als de hummus te dik is tijdens het draaien wat van het bewaarde kookvocht toe.
Breng op smaak met de rest van de tahina, de uitgeperste knoflook, citroensap en zout.

Maak een mooi kuiltje in het midden.
Besprenkel met wat olie en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Opmerking: je krijgt van 500 gr gedroogde kikkererwten heel veel hummus!
Je kunt het recept misschien beter halveren!

Algemeen


persons : nvt
time : lang en 1 nacht weken
book : Kookboek: Bismilla Arabia van Nadia Zerouali & Merijn Tol
print : Afdrukken