Huisgerookte zalmforel

Voorgerecht
  

under-heading

Huisgerookte zalmforel

Ingredienten

Als hoofgerecht 1 zalmforel p.p.

Als voorgerecht ½
zalmforel p.p.

Bereiding

Fileer de zalmforellen maar laat de huid eraan zitten.
Verwijder met een pincet de kleine graatjes die er nog in zitten.

Leg rookmot in de rookoven.
Leg de gefileerde zalmforellen op aluminiumfolie op het rekje.
Plaats het rekje in de rookoven.
Steek de rookoven aan en laat de deksel nog een stukje openstaan.
Als de rookoven goed rookt, schuif dan de deksel van de rookoven dicht.

Rook de zalmforel 4 minuten.

Verwarm de oven voor op 100 gr.
Haal de forellen uit de rookoven en plaats deze voor 6 minuten in de oven.

Leg de forelfilets op een bord. Met de huid naar boven.
Verwijder eventueel de huid, maar u kunt dit ook iedereen zelf aan tafel laten doen.
De huid trek je er heel gemakkelijk in een beweging van af!

Op de foto ligt de Forel op een knolselderijsalade

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Gedeelte uit een kooklesrecept
print : Afdrukken