Hertenrugfilet met rode biet

Hoofdgerecht
  

under-heading

Hertenrugfilet met rode biet

Ingredienten

600 gr hertenrugfilet
boter

voor de gekonfijte bietjes:
6 kleine rauwe rode bieten
4 dl olijfolie
2 eetlepels suiker
2 eetlepels honing
sap van 1 citroen

Garnituur naar eigen keuze.
op de foto:
- een veeg bataat puree
- wat gekookte spruitjes
- een gekonfijt bietje in blokjes gesneden
- Flinterdunne aardappelchips

Bereiding

Hertenrugfilet
Laat de hertenrug filet op kamertemperatuur komen.
Bak de hertenrug filet zachtjes in ongeveer 3 minuten bruin aan in een beetje boter.
Haal het vlees uit de pan en leg deze in een ovenbestendige schaal.

Verwarm de oven voor op 90 graden. Gebruik een kerntemperatuur meter, steek deze tot midden in het vlees.
Bak het vlees gaar tot een kerntemperatuur van 50 graden C.
Haal het uit de oven en laat het even rusten.
Maak ondertussen voorverwarmde borden mooi op, snij het vlees en leg deze op de borden erbij, serveer direct.

Geen kerntemperatuur meter? Zo kan het ook:
Laat de hertenrug filet op kamertemperatuur komen.
Bak de hertenrug filet zachtjes in een beetje boter in zo'n 3 minuten aan alle kanten mooi bruin.
Verwarm de oven voor op 170 graden en bak het vlees in zo’n 8 minuten mooi rosé.
Haal uit de oven, pak het vlees in aluminiumfolie en laat het op een warme plek 5 minuten rusten.

Rode bietjes;
Klik hier voor het recept van de bietjes
Dit recept schrijft 6 bietjes voor voor 4 personen.
4 bietjes worden gebruikt in zijn geheel.
1 bietje wordt in blokjes gesneden, ook voor de garnituur
1 bietje gebruik ik voor controle tijdens de bereiding, kan je inpikken om de gaarheid te controleren ;-)

Serveertip:
Serveer het gerecht met wat je zelf verder lekker vindt.
Ik heb de hertenrug filet geserveerd met:
- Onder de spruitjes een bataat puree
- Links achter Flinterdunne aardappelchips

Foto;
De kleur op foto is een beetje onnatuurlijk, sorry hiervoor. Het was best donker aan tafel en ik heb de foto niet geflitst dus ik heb de foto erg moeten oplichten om u goed te laten zien wat er allemaal op het bord lag

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken