Hertenbiefstuk bietenpuree en portjus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Hertenbiefstuk bietenpuree en portjus

Ingredienten

500 gr vastkokende aardappels
6 rode bieten ( gaar)
2 uien
peper en zout
olijfolie
1 teentje knoflook
2 dl rode port
1 dl vers sinaasappelsap
50 gr roomboter
1 el tomatenpuree
plastic folie

Bereiding

Snij bieten in grove stukken en pureer in keukenmachine. Voeg wat olijfolie en naar smaak peper en zout toe. Laat mengsel staan.

Snijd uien in ringen, hak knoflook fijn. Bak ui en knoflook aan in roomboter. Voeg tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Blus af met port , voeg sinaasappelsap toe. Breng op smaak met peper en zout.
Laat de jus wat inkoken, blijft hij te dun voeg dan op het laats een ½- 1 theelepel allesbinder toe.

Schil aardappels en snijd ze in blokjes en bak ze in boter of olie krokant bruin.

Bestrooi de hertenbiefstukjes met zout en peper en bak deze in 4-5 minuten mooi rosé. De tijd is afhankelijk van de dikte van de biefstukjes, de aanvangstemperatuur en je wens.

Verdeel de bietjespuree over de borden, je hoeft hem niet meer te verwarmen maar als je dat lekker vindt kan je hem ook opwarmen tot lauwwarm.

Trancheer de hertenbiefstukjes en leg deze op voorverwarmde borden. Schep wat van de portsaus erover.
Verdeel de bietenpuree en de aardappelen over de borden en serveer direct.

Algemeen


persons : 4 personen
time :
book : Diner bij Marian en Kees
print : Afdrukken