Hangop gemarineerde aardbeien basilicumsiroop

Nagerecht
  

under-heading

Hangop gemarineerde aardbeien basilicumsiroop

Ingredienten

1 liter yoghurt
½ liter slagroom
75 gr suiker

500 gr aardbeien
1 citroen
suiker

1 bosje basilicum
1 dl water
100 gr suiker

Bereiding

Hang de yoghurt uit in een schone theedoek, minimaal 6 uurtjes.

Veeg de aardbeien schoon of was ze, verwijder het kroontje en snijd kleine 1 keer door en grote in 4e. Doe de aardbeien in een schaal en schep ze om met citroensap en suiker na smaak.
Zet de aardbeien in de koelkast om te marineren. Dat mag ook zeker wel een paar uurtjes.

Breng een pan met water aan de kook en blancheer de basilicumblaadje zeer kort ( 6 tellen) en spoel direct goed met ijskoud water. Knijp de blaadjes goed uit.
Breng het water en de suiker aan de kook, als de suiker is opgelost draai dan het vuur uit en laat het suikerwater koelen.
Voeg daarna de basilicumblaadjes toe en pureer het geheel fijn met behulp van een staafmixer.
Bewaar daarna in de koelkast.

Klop de slagroom lobbig met de suiker en vermeng met de hangop.
Zet koel weg tot gebruik.

Schep de hangop-slagroom in een diep bord. Schep er de aardbeien overheen en garneer af met een scheutje basilicumsiroop.

Tip:
Je kunt het gerecht eventueel afgarneren met een geblancheerd blaadje basilicum

Algemeen


persons : 8
time : 20 minuten + 6 uurtjes uit hangen
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken