Hamburger met serranoham en Habanero

Hoofdgerecht / BBQ


under-heading

Hamburger met serranoham en Habanero

Ingredienten

600 gr rundergehakt
zout, peper, chilipoeder

hamburger broodjes, kant en klaar of volgens dit recept

ingemaakte Jalapeno pepers, kant en klaar of ingemaakt volgens dit recept.

Habanero mayonaise volgens dit recept.

4 plakken serranoham
4 eetlepels geraspte mozzarella kaas
4 blaadjes sla

Bereiding

Breng het gehakt op smaak met de kruiden. Vorm daar 4 gelijke ballen van en druk deze plat in een hamburger pers.
Leg de hamburgers op een bord en dek deze af met huishoudfolie. Plaat voor minstens 30 minuten in de koeling.

Bak de plakken serranoham uit in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier afkoelen.

Zet alle overige ingrediënten klaar.

Verhit een grillplaat of een BBQ en grill de hamburgers tot mooi rosé van binnen. Leg de laatste minuut de geraspte kaas erop en laat deze een beetje smelten.

Bouw de hamburger op:
Brood, sla, hamburger, serranaoham, habanero mayonaise en ingemaakte Jalapeno peper. Dek af met het kapje van het brood.



Algemeen


: 4 peronen
: basis hamburger 30 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken