Habanero mayonaise

Saus / Dressing
  

under-heading

Habanero mayonaise

Ingredienten

200 gr mayonaise
¼ theelepel** mosterdpoeder
¼ theelepel zout
¼ theelepel knoflook poeder
¼ theelepel chilipoeder
1 eetlepel ( 15 ml) limoen sap
⅓ Habanero peper
beetje olijfolie om in te bakken

** ik gebruik engelse maat lepeltjes, erg makkelijk en altijd een constante hoeveelheid

Bereiding

Snijd de Habanero peper in drieën of in vieren. verwijder de zaadjes.
Hak ⅓ van de peper ragfijn.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpannetje en fruit het pepertje aan ( zo raakt hij zijn ergste hitte kwijt)
Haal de pan van de hiitebron en laat even staan.

Meng de kruiden door de mayonaise. Voeg het gefruite pepertje met de olie toe.
Doe het geheel over in een mengkom en pureer met behulp van een staafmixer tot een mooie gladde mayonaise.

Mayonaise met een pittige spicy touch die even op je tong blijft hangen maar die niet alles plat legt in je mond :-)

Algemeen


persons : nvt
time : 10 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken