1 eetl. olijfolie
1 sjalot, fijngesneden
½ theel. mosterdzaad*
350 gr tros of kerstomaatjes, gehalveerd of te grote in vieren gesneden
50 gr bruine suiker
2 eetl. rode wijnazijn
zwarte peper, naar smaak
Verhit in een koekenpan de olie op matig vuur.
Roerbak de sjalot met het mosterdzaad 3-4 minuten tot het zacht is.
Voeg de tomaat, suiker en azijn toe en bak onder af en toe roeren 5 minuten tot de tomaat zacht is.
Laat afkoelen en voeg zwarte peper naar smaak toe.
Serveer de tomaten relish in kleine glaasje ( op het bord) bij een hoofdgerecht.
* In geval dat u niet aan mosterdzaad kunt komen; vervang dan de mosterdzaad door witte of zwarte peperkorrels, kneus deze en voeg ze dan toe. ( 1 theelepel mosterdzaad = 2 peperkorrels)
: 4
: 15 minuten + afkoeltijd
: Tijdschrift: Delicious 10-2008
: Afdrukken