Griekse rundergoulash

Hoofdgerecht
  

under-heading

Griekse rundergoulash

Ingredienten

800 gr rundvlees
zout
vers gemalen zwarte peper
100 gr zilveruitjes
1 ui
1 teentje knoflook
5 eetl. olijfolie
2 laurierblaadjes
2 theel kaneelpoeder
klein blikje tomatenpuree
50 ml rode wijnazijn
125 ml vleesbouillon
250 ml rode stevige wijn

Bereiding

Dep het vlees droog en snijd het in 3 cm grote stukken*
Kruid met zout en peper.

Pel de ui en knoflook en snijd het fijn.

Verhit de olie en bak het vlees in porties goudbruin aan. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg de laurierbladeren, kaneel, zilveruitjes en de tomatenpuree toe. Roer alles goed om.
Blus af met de rode wijn azijn en laat het even inkoken. Overgiet het vlees daarna met de bouillon.
Laat het vlees ongeveer 45 minuten stoven.

Voeg de rode wijn toe en laat alles opnieuw aan de kook komen. Stoof het gerecht nogmaals 35 tot 45 minuten op een laag vuur.
Het vlees en de uitjes moeten zacht zijn en de saus gebonden.

*Je kunt het vlees ook in een geheel aanbaden en later fijn pluizen. ( zoals op de foto)

Serveertip: lekker met Baktat deegwaren ( Een zeer hoogwaardige pasta die behalve bij de mediteraanse bevolking ook bij de nederlanders steeds populairder wordt)
Uiteraard ook te serveren met een gewone pasta of rijst.
.

Algemeen


persons : 4
time : 2 uur
book : Kookboek: Beste recepten van Europa
print : Afdrukken