Griekse rijst schotel

Hoofdgerecht
  

under-heading

Griekse rijst schotel

Ingredienten

500 manestra
3 courgettes
32 zwarte olijven
400 gr gegrilde paprika uit pot
4 tenen knoflook
4 blikken stukjes tomaat
3 kleine blikjes tomaten puree
zout
peper
paprika poeder ( liefst de gerookte of andere pittige)
oregano
2x de hoeveelheid bechamel volgens dit recept.

Bereiding

Snij de courgettes in kleine blokjes.
Hak de olijven grof
Snijd de paprika uit pot in stukjes
Pel de tenen knoflook en snijd ze 1x door midden
Maak de blikken tomaat open en laat ze uitlekken in een vergiet, vang het tomatensap op.

Kook de manesta gaar, zie voor de tijd op de gebruiksaanwijzing.
Giet de manestra af als deze gaar is en spoel direct onder koud water om doorgaren te voorkomen.

Verhit olie in een hapjespan en bak de courgettes gaar. Voeg de knoflook toe.
Als de courgettes bijna gaar zijn voeg dan de paprika en olijven toen. bak deze even mee.
Voeg dan de uitgelekte tomaat stukjes en de tomaten puree toe en laat het geheel even sudderen.
Voeg wat sap van de tomaat toe als het te droog wordt.
Breng het geheel op smaak met zout, peper, paprikapoeder en oregano.
Verwijder de knoflook en laat het geheel wat afkoelen.

Meng de manestra door het courgette mengsel en doe dit een een ovenbestendige schaal.

Maak de bechamel saus

Schep de becamelsaus over het gerecht.

Zet het gerecht afgedekt weg totdat je het gaat bakken of bak het meteen af.
Verwarm de oven voor op 190 Gr C en bak het gerecht af in 35-40 minuten zodat de bechamel mooi gegratineerd is.

Op de foto zie je de Griekse rijst schotel, hier is hij nog niet afgedekt met de bechamel.

Lep op !
Deze hoeveelheid is voor 8 personen als hoofdgerecht met een salade.
Als bijgerecht voor een buffet is dit zeker genoeg voor 12-14 personen, uiteraard afhankelijk wat je er nog allemaal bij serveert

Algemeen


persons : 8
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken