Gratin van knolselderij

Bijgerecht
  

under-heading

Gratin van knolselderij

Ingredienten

1 kilo knolselderij
100 gr roomboter
200 ml room
200 ml melk
nootmuskaat
zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C.

Maak de knolselderij schoon en snijd deze met behulp van een mandoline in dunne plakken.
Kook de plakken 10 minuten in ruim kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.

Smeer een kleine braadslede in met roomboter en bedek de bodem met een laagje knolselderij.

Meng room en melk en giet wat op de eerste laag. Bestrooi deze laag met wat zout, peper en nootmuskaat.Herhaal dit tot de knolselderij op is en de braadslede vol.

Leg wat klontjes boter op de bovenste laag en zet het geheel minimaal 60 minuten in een voorverwarmde oven.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 80 minuten
book : Kookboek: Stoofbijbel van Julius Jaspers
print : Afdrukken