Granaatappel

Tips
  

under-heading

Granaatappel

Ingredienten

Bereiding

Beschrijving:
De harde schil van de rijpe granaatappel is glad en glanzend, roodbruin tot geelroze van kleur.
Hoe groter en fijner de vrucht, hoe fijner de smaak en aroma.
Het vruchtvlees om de pitjes heeft een zacht zure smaak en is zeer dorstlessend.
De pitjes zelf kunnen ook gegeten worden.

Productielanden:
Israël, Spanje, Iran, Peru en India

Toepassing:
De granaatappel wordt rauw gegeten.
Snij de vrucht door en lepel haar uit, of snij de granaatappel door vieren en buig de parten naar buiten zodat de pitjes loskomen en eruit vallen.
Ook is het mogelijk om de vrucht al een sinaasappel uit te persen en het sap te zeven ( grenadine).
Let op morsen, het sap van de granaatappel geeft vlekken die vrijwel niet te verwijderen zijn.

De granaatappel is te verwerken in diverse soorten van gerechten.
De pitten worden besprenkeld met cognac, citroensap, rode of witte wijn.
Ook in zoete gerechten zoals ijs, vruchtensalades en slagroom kunnen gegarneerd worden met granaatappelpitjes.
In dranken en milkshakes, longdrinks, muesli, tuttifrutti, stoofperen en in yoghurt en kwarkgerechten is granaatappel lekker

Algemeen


persons : 0
time : nvt
book : bijsluiter bij de granaatappels
print : Afdrukken