Geweckte peren op cranberry gembersiroop

Bijgerecht
  

under-heading

Geweckte peren op cranberry gembersiroop

Ingredienten

500 ml cranberrysap (uit en fles)
325 gr rietsuiker
4 cm verse gember, geschild en in plakjes
2 laurierblaadjes
4 rijpe handperen, geschild
schone jam of weckpotten

Bereiding

Breng de cranberrysap met de suiker, de gember en de laurierblaadjes aan de kook.
Laat het sap zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Draai het vuur uit en laat de sap 10 minuten trekken.

Snijd ondertussen de peren in de lengte in kwarten en verwijder de klokhuizen.

Breng de siroop opnieuw aan de kook. Voeg de peren toe en laat deze zachtjes 10 minuten koken.

Schep de peren in schone potten. Schenk de hete siroop over de peren zodat ze volledig zijn bedekt.

Sluit de pot meteen en laat omgekeerd op een schone theedoek afkoelen.
Keer de pot en bewaar maximaal 2 maanden op een koele donkere plaats, buiten de koelkast.

Opmerking:
- Ik had nog sap over, dat heb ik weer aan de kook gebracht en nog snel wat peren bij geschild. Dus 6 peren moet ook kunnen voor deze hoeveelheid sap.
- Gember geeft de siroop een pittig accent, laat voor een milde siroop de gember weg.
- Gebruik niet al te grote weckpotten, zo heb je steeds 'verse' peertjes

Algemeen


persons : nvt
time : 45 minuten
book : Tijdschrift Jumbo
print : Afdrukken