Gevulde kipfilet in Serranoham

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gevulde kipfilet in Serranoham

Ingredienten

4 kipfilets
4 plakken Serranoham
1 bosje basilicum
1 dl olijfolie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1,5 dl witte wijn
3 dl kippenbouillon
50 gr boter, in blokjes gesneden
zout & peper

Bereiding

Snij de kipfilets in de lengte als een envelopje open.

Pureer of hak de basilicum samen met de knoflook en sjalotjes. Roer het door de olijfolie en maak op smaak met zout en peper.

Schep op elke kipfilet 1/4 van deze vulling, druk ze dicht en bestrooi ze met zout en peper.
Rol elke kipfilet in een plak Serranoham en leg de filets in een met olie ingesmeerde ovenschaal.

Bak ze in ongeveer 30 minuten af in een voorverwarmde oven van 200Gr.C. Bedruip ze af en toe met olijfolie.

Neem de kipfilets uit de ovenschaal en houd ze op een bord warm onder aluminiumfolie.
Giet de wijn en de bouillon op het vakvet van de ovenschaal, roer de aanbaksels goed los en giet het bakvocht door een zeef in een pan.
Laat het tot de helft inkoken en klop de boter er in beetje door.

Maak op smaak met zout en peper

Algemeen


persons : 4
time : 50 minuten
book : Folder: Lidl december 2005
print : Afdrukken