Gevulde kalkoenfilet

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gevulde kalkoenfilet

Ingredienten

1 kalkoen filet van ongeveer 1 kg
4-6 plakjes serranoham
spinazie blaadjes, rucola of veldsla
geraspte mozzarella kaas
je favoriete kipkruidenmix of je laat de kalkoenfilet naturel

Bereiding

Snij de kalkoenfilet open zodat je een lange dunne lap vlees krijgt.
Bestrooi de binnenzijde met zwarte peper.
Beleg de kalkoenfilet met de plakken serranoham, de sla naar keuze ( ik had veldsla in huis) en bestrooi het geheel dunnetjes met geraspte mozzarella kaas.
Rol de vleeslap op en bindt deze vast met keukentouw.
Je kunt he vlees nu bestrooien met kopkruiden naar keuze, je kunt er ook voor kiezen om deze naturel te laten.

Verhit boter in een pan en bak de kalkoenrol rondom aan.
Leg daarna het vlees is een braadschaal en overgiet het vlees met de bakboter. Plaats de braadschaal in een voorverwarmde oven van 180-200Gr.C en bak de kalkoen gaar tot hij een kerntemperatuur heeft bereikt van 70-72 Gr C.

Je kunt het vlees ook heel goed garen op een BBQ met deksel, die je dan als een oven gebruikt.

Voor Big Green Eggers:
Verhit je BGE tot een temp van 180 Gr.C.
Plaats de ConvEGGtor en leg een lekbak op de ConvEGGtor, daarna plaats je het gewone rooster.
Bak de kalkoenrolade in zo'n 1,5 uur gaar tot een kerntemperatuur van 70-73 Gr.C
Laat het vlees daarna nog zeker 10 minuten rusten voordat je het aansnijd.

Tip:
Vlees over, het is de volgende dag koud erg lekker op brood

Algemeen


persons : 10 plakken
time : 2 uurtjes
book : Eigen recept
print : Afdrukken