Gevulde champignons met spinazie en spek

Bijgerecht
  

under-heading

Gevulde champignons met spinazie en spek

Ingredienten

1-2 teentjes knoflook
3 eetl. olie
450 gr verse spinazie
4 portobello’s (champignons)
4 plakjes ontbijtspek
zout en peper
houten prikkers

Bereiding

Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Verhit een eetlepel olie in een wok en bak hierin de knoflook.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
Doe de spinazie over in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
Doe de spinazie terug in de wok en breng op smaak met zout en peper.

Vul de champigons met de spinazie.
Omwikkel elke champignon met een plakje ontbijtspek en steek vast met een houten prikker.

Verhit de rest van de olie in een grote pan.
Bak de de champigons in ca. 5 minuten bruin.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Appetito no 5 '08, recept aangepast
print : Afdrukken