Gevuld Turks brood

Bijgerecht / Lunch / Brood
  

under-heading

Gevuld Turks brood

Ingredienten

1 Turks afbakbrood

Ik heb als vulling gebruikt:
4 ruime eetlepels Mexicaanse taco saus
1 rode puntpaprika
hand vol sugar snaps
6 mini tomaatjes
6 schijfjes groene Jalapeño peper uit pot
geraspte Mozzarella kaas
geraspte Goudse kaas

Bereiding

Gevuld Turks brood is perfect om je restjes groenten en of saus op te werken.

Ik had deze keer Mexicaanse salsa saus over van de Taco's van gisteravond.
Ook lag er nog een rode puntpaprika en sugar snaps in groenten lade.
Wees creatief, bijna alle groenten kunnen, ook bijna alle rode sauzen kan je hierin verwerken of bv een restje bolognese saus.

Bereiding:
Snij een cirkel in de bovenkant van het brood zo'n 3-4 cm van de rand. Snij niet door het brood heen.
Pluk wat brood van de binnenkant van de cirkel uit het brood ( dat wordt niet gebruikt) zodat er een holte in het brood ontstaat. Pluk niet te diep er komt maar een dun laagje vulling op te liggen.
Vul deze holte met wat saus, tomaten en groenten. Bestrooi rijkelijk met kaas.

Verwarm de oven voor op 200 Gr.C en bak het brood 15 minuten.

Serveertip:
- Lekker bij een kop soep
- Als lunch gerecht
- Bijgerecht bij een BBQ
- Als borrelhapjes

Foto: bovenste voor het bakken voordat de kaas erop ging. Onderste na het bakken.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken