Geroosterde tomaten met pesto

Bijgerecht
  

under-heading

Geroosterde tomaten met pesto

Ingredienten

6 grote, rijpe tomaten
50 gr verse basilicum
25 gr geroosterde pijnboompitten
2 teentje knoflook
1 dl olijfolie
25 gr vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 Gr.C.
Halveer de tomaten en leg ze in een ovenvaste schaal, met het snijvlak naar boven. Zijn de tomaten wat kleiner snij dan een stukje van de bovenkant af.

Doe voor de pesto*, de basilicum, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine en draai glad.
Schenk intussen, beetje bij beetje, de olijfolie erbij.
Doe in een kom en meng de kaas erdoor en breng op smaak.

Schep 2 theelepels pesto op iedere tomaat en rooster 20 minuten tot de tomaten zacht zijn.

* Weinig tijd: koop een goede kant en klare pesto en breng deze eventueel nog extra op smaak door er wat verse basilicum door de mengen.

Algemeen


persons : 6
time : 45 minuten
book : Tijdschrift: Méditerranée 2007
print : Afdrukken