Geroosterde paprika tomatensoep

Soep
  

under-heading

Geroosterde paprika tomatensoep

Ingredienten

3 grote rode paprika's, van zaadlijsten ontdaan en in repen gesneden
1 eetlepel olijfolie
175 gr fijngesneden uien
6 teentjes knoflook, fijngehakt
15 medium tomaten, fijngehakt
375 ml kippenbouillon
2 theelepels zout
2 theelepel gedroogde basilicum
2 theelepel gedroogde oregano
2 theelepel zwarte peper
4 eetlepels balsamicoazijn
garnering verse oregano

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225 Gr.C.

Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Bestrijk deze met olijfolie.
Leg de rode paprika's op de plaat, naast elkaar met het vel naar boven. Bak ze 15 minuten of tot ze zacht en zwart/gebruind geblakerd zijn.
Laat de paprika's afkoelen tot je ze kunt hanteren en verwijder dan het geblakerde vel.

Verhit in een braadpan de olie op medium vuur. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn in 5 minuten.
Voeg tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg daarna de gebakken paprika en de kippenbouillon toe.
Laat de soep minimaal 10 minuten zachtjes pruttelen.

Blender de soep in een blender of met een staafmixer.
Voeg zout, basilicum, oregano en zwarte peper toe.
Voeg de balsamico azijn toe en proef de soep.
Breng indien gewenst nog verder op smaak.

Verwarm de soep weer voor het serveren en garneer de soep met verse oregano blaadjes.

Opmerking:
-Na het blenderen met de staafmixer heb ik de soep alsnog door een zeef gedrukt om zo de tomaten pitjes te verwijderen.
-Omdat de smaak van de tomaten toen ik de soep maakte in december erg tegen viel heb ik een blikje tomatenpuree toegevoegd. Ja eigenlijk moet je voor deze soep lekkere zomerse tomaten gebruiken.
-Om de soep een feestelijk tintje te geven heb ik vlak voor het uitserveren een eetlepel lobbig geklopte slagroom eroverheen geschept...mmm lekker!

Algemeen


persons : 6-8 personen
time : 30 minuten
book : Tijdschrift Paula Deen's Best Disches
print : Afdrukken