Geroosterde kipfilet met muntmarinade

BBQ
  

under-heading

Geroosterde kipfilet met muntmarinade

Ingredienten

1 citroen
3 eetl. olijfolie
4 laurierblaadjes
1 teentje knoflook, geperst
15 gr verse munt, fijngesneden
4 kipfilets
1 bosuitje, in ringetjes gesneden
zout & peper, vergemalen

Bereiding

Citroen goed schoonboenen onder koud stromend water.
Halveren en van ieder helft 2 dunne plakjes snijden voor de garnering.
De rest van de citroen uitpersen.

In een kommetje de citroensap en olijfolie door elkaar roeren.
Laurierblaadjes fijnwrijven in een vijzel.
Knoflook uipersen.
Munt fijnsnijden.
Munt, knoflook en laurier toevoegen aan citroen-olijfolie, goed doorroeren en op smaak brengen met vergemalen peper.

Kipfilets een paar keer met een scherp mes insnijden en inwrijven met muntmarinade.
Afgedekt ca. 1 uur laten intrekken, af en toe omscheppen.

Marinade van kipfilet scheppen.
Kipfilet op hete BBQ of grillpan in ca 10 minuten roosteren.
Halverwege keren, eventueel afdekken met aluminiumfolie.

Rest van de munt met bosui mengen.
Gegrilde kipfilet over 4 borden verdelen en met zout bestrooien.
Garneren met bosui, munt en citroenplakje.

Algemeen


persons : 4
time : 80 minuten
book : Kookboek: Allerlekkerst Zomer AH
print : Afdrukken