Geroosterde kip

Slank
  

under-heading

Geroosterde kip

Ingredienten

4 kipfilets
2 eetl. honing
1 eetl. grove mosterd
1 eetl. sojasaus
2 rode uien, in partjes gesneden
8 pruimtomaten, in de lengte doorgesneden
2 eetl. bruine basterdsuiker
2 eetl. balsamicoazijn
plantaardige olie om in te vetten
peulkiemen om te serveren

Bereiding

Leg de kipfilets naast elkaar op een ondiepe schaal. Meng de honing met de mosterd en de sojasaus. Giet dit mengsel over de kip en schep om tot de kipfilets er rondom mee bedekt zijn. Dek af en zet ze 2 uur in de koelkast, tussentijds één maal omdraaien.

Verwarm de oven voor op 180 Gr.C.

Leg de partje ui en de gehalveerde tomaten op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi er de suiker over en besprenkel met de balsamicoazijn.
Zet 40 minuten in de oven.

Verwarm een geribbelde grillpan voor en vet hem licht met olie in. Neem de kip uit de marinade en bak de stukken 4-5 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
Snijd in plakken en serveer met de peulkiemen, de gehalveerde tomaten en de partjes ui.

Variatietip: peulkiemen vervangen door Rucola sla of Veldsla


Voedingswaarde p.p.:
Eiwit 25 gr
Vet 2½ gr
Koolhydraten 30 gr
Voedingsvezel 3 gr
Cholesterol 50 mg
990 kJ/ 235 cal

Algemeen


persons : 4
time : 2 uur en 40 minuten
book : Kookboek, het low-fat kookboek
print : Afdrukken