Geroosterde bospeen

Bijgerecht
  

under-heading

Geroosterde bospeen

Ingredienten

1 bos bospeen
olijfolie om in te bakken
0,5 tl kummel
1 theelepel sinaasappel rasp
sap van 1 sinaasappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Schil de bospenen. Halveer de bospenen of snij ze in stukken zoals je ze wilt gebruiken.
Kook de bospenen, afhankelijk van de dikte 2-6 minuten beetgaar en giet ze af.
Zet apart tot gebruik.

Leg de bospeen op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Besprenkel de bospeen met wat olijfolie.
Bestrooi met kummel, sinaasappel rasp, zout en wat peper.
Knijp de sinaasappel hierboven uit. ( de sinaasappelsap zorgt ervoor dat de wortels niet verbranden)

Rooster de bospeen circa 15 minuten in de oven.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : TV programma de makkelijke maaltijd
print : Afdrukken