Gerookte forelfilet op een knolselderijsalade

Voorgerecht
  

under-heading

Gerookte forelfilet op een knolselderijsalade

Ingredienten

4 gerookte forelfilets
250 gr. knolselderij
zout
1 eetl. citoensap
4 eetl. mayonaise van goede kwaliteit
4 eetl. crème fraîche
4 eetl. water
4 eetl. mierikswortel uit een potje
1 eetl. mosterd

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd deze daarna in dunne lucifer reepjes.
Blancheer deze in water met zout en citroensap. Spoel direct koud.

Maak een dressing van de mayonaise, crème friache, water, mierikswortel en mosterd.

Meng een paar lepels mierikswortel mayonaise door de gekookte knolselderij ( niet te veel !)

Verwarm de gerookte forelfilet heel even in de oven.

Schep de knolselderij salade op en bord en leg hier de forelfilet overheen.
Overgiet de vis met de dressing

Serveer hier heerlijk warm brood bij.


Opmerking:
-Op de kookles hebben we forelfilets zelf gerookt. Omdat ik thuis ( nog) geen rookoventje heb, heb ik voor dit gerecht kant en klaar gerookte forelfilets gebruikt.
-Ook de mayonaise hadden we op de kookles zelf gemaakt. Wilt u dat doen dan kunt u dit recept van Mayoniase gebruiken en hier dan ¼ dl bouillon aan toevoegen.

Naschrift: Ondertussen ben ik in het bezit van een rookoven. Zie HIER voor huisgerookte zalmforel

Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken