Gemengde groenten frittata

Hoofdgerecht / Lunch / Slank
  

under-heading

Gemengde groenten frittata

Ingredienten

1 eetlepel olijfolie
200 gr prei, wit gedeelte in ringen gesneden
350 gr courgette in kleine blokjes
120 gr diepvries doperwten
8 eieren
120 gr ricotta
20 gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

Verhit de olie in een koekenpan van 23 cm doorsnede met een anti aanbaklaag op middelhoog vuur.
Voeg de prei en courgette toe en bak 6-8 minuten tot de groenten zacht is.
Roer de erwten erdoor en bak deze 2 minuten mee.

Klop ondertussen de eieren los met een garde en breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Roer de ricotta en de Parmezaanse kaas erdoor en schenk het eimengsel bij de groenten**zie opmerking
Bak 10-15 minuten tot de frittata bijna is gestold.

Ik heb de frittata met behulp van een deksel omgekeerd en terug in de pan gelegd om verder te garen. Het originele recept zegt: Zet de pan 5 minuten onder de grill of tot de bovenkant mooi goudbruin en gaar is.
Het handvat van mijn pan is niet ovenbestendig vandaar de omkeer oplossing.

Snij de frittata in 8 punten en serveer er een lekkere frisse salade bij.

Opmerking:
De volgende keer haal ik de groenten uit de pan en voeg ik die toe aan het eimengsel.
Maak ik de pan even schoon en begin ik opnieuw met wat olie of boter. Reden: de groenten zat nu vast aan de bodem bij het omkeren.

Geniet van deze heerlijk simpele, snelle en gezonde maaltijd!

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Tijdschrift Delicious december 2008
print : Afdrukken