Gember chilisaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Gember chilisaus

Ingredienten

1 eetlepel geschilde en fijngehakte verse gember
2 eetlepels bosui, julienne gesneden
1 rode peper, ragfijne julienne
2 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel rietsuiker
2 eetlepels kippenbouillon
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels arachideolie

Bereiding

Doe beide soorten olie in een pan.

Doe alle overige ingrediënten in een schaal.
Verhit de olie tot 80-100 grC. en giet de olie al roerend met een vork over de ingrediënten.

Meng goed, dek de hall af met plasticfolie en laat de saus voor het serveren minstens 20 minuten staan.

Serveer deze saus bij boterverse zalm en tonijn. Snijd de stukken vis in ruiten van 5 mm dikte, schik ze op een schaal en serveer ze met deze saus.

Algemeen


persons : 8 personen
time : 10 Minuten + 20 minuten wachttijd
book : Kookboek: Sauzen van Michel Roux
print : Afdrukken