Gemarineerde zalmtartaar met avocado

Voorgerecht
  

under-heading

Gemarineerde zalmtartaar met avocado

Ingredienten

150 gr zalmfilet, zonder vel in kleine blokjes
½ rijpe avocado, in kleine blokjes
1 lente-uitje, fijngesneden
2 eetl. korianderblaadjes, fijngesneden
2 theel. chilisaus
1-2 eetl. olijfolie
1 scheutje limoensap

½ citroen uitgeperst
½ sinaasappel uitgeperst
25 ml room
25 ml crème fraîche
1 eetl. suiker
zout
sla voor garnering

Bereiding

Meng de zalm met de avocado, het lente-uitje en de koriander. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de chilisaus, de olijfolie en het limoensap erover en meng het geheel voorzichtig.

Was de sla n droog deze in de slacentrifuge. Meng citroen en sinaasappelsap. Roer er de room en de crème fraîche doorheen. Breng op smaak met suiker en zout.

Leg een vulring op het bord en vul deze met ¼ deel van de zalmtartaar. Leg wat slablaadjes er naast en druppel hier de dressing over.
Maak de andere 3 borden op.

Serveer eventueel met lekker warm brood.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Diner bij Kees en Marian
print : Afdrukken