Gele tomatenjam

Amuse / Lunch
  

under-heading

Gele tomatenjam

Ingredienten

4 gele tomaten (430 gr)
300 gr geleisuiker
30 cl citoensapp
2 laurierblaadjes
zwarte peper

Bereiding

Pliceer de tomaten, m.a.w. dompel ze kort in kokend water, spoel direct af onder koud water en verijder daarna de schil.

Snijd 2 tomaten in stukken ( dat was bij mij 200 gr) en breng ze aan de kook met de suiker, citroensap, laurierblaadjes en een beetje vers gemalen zwarte peper.
Roer goed en laat het mengsel even opkoken. Verwijder de laurieblaadjes en zeef de tomatenjam.

Verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de andere 2 tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Na het schoonmaken bleef er 135 gr over)
Voeg ze bij de tomatenjam en laat afkoelen. .

Opmerking:
Laat je de jam afkoelen en gebruik je heb binnen 2 dagen dan kan je het doen zoals beschreven in de recpetuur.
Ik heb de gezeefde tomaten en de rauwe tomaten stukjes tesamen weer heel even aan de kook gebracht omdat ik de helft van de tomaten jam in een potje wilde bewaren voor een andere keer. Het leek mij daarom beter ook de tomatenblokjes even mee te verwarmen.

Heerlijk op een geroosterd stuk stokbrood met een plakje roquefort.

Hoe kom ik aan dit boek: lees mijn blog van 20 september 2015

Algemeen


persons : nvt
time : 30 minuten + afkoelen
book : Kookboek: Een hele goede morgen van Martin Kruithof
print : Afdrukken