Gelakte varkenshaas medaillons met port-salie saus

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gelakte varkenshaas medaillons met port-salie saus

Ingredienten

1 sjalotje
½ teen knoflook
1 eetl. honing
1 pot vleesfond ( 380 ml)
5 eetl boter of margarine
1 dl rode port
2 eetl rode wijnazijn
2 varkenshaasjes á ca 300 gr
zout & peper
4 salieblaadjes

Bereiding

Sjalot en knoflook pellen en fijn snipperen.
In kommetje honing en 1 eetl fond door elkaar roeren.
In pan ½ eetlepel boter verhitten en sjalotje en knoflook ca 1 minuut fruiten.
Port, azijn en rest van de fond erbij schenken en aan de kook brengen.
Saus tot 1½ dl laten inkoken.

Varkenshaas in 12 plakken van ca 3 cm snijden en met platte kant van mes plat slaan.
Plakken bestrooien met zout en peper.
In pan 2 eetl boter verhitten en vlees in ca 4 minuten om en om licht bruin bakken.
Vlees dun bestrijken met honing en nog een ½ minuut om en om bakken.

Intussen saus met salieblaadjes opnieuw verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Salie verwijderen.
Van vuur af de rest van de boter in gedeelten erdoor kloppen.

Varkenshaasmedaillons op voorverwarmt bord leggen en de saus erover en ernaast scheppen.

Serveertip:
Lekker met spruitjes en aardappelkroketjes ( op de foto met aardappelpuree)

Wijnvoostel:
Catagorie 6 bv E&J Gallo White Grenache

P.P. 340 Kcal
Eiwit 38 gr
Vet 17 gr
Koolhydraten 8 gr

Algemeen


persons : 4
time : 50 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande 2000 no 2
print : Afdrukken