Gekookte mais

Bijgerecht
  

under-heading

Gekookte mais

Ingredienten

maïskolven
zout

Bereiding

Breng een pan wat met een snuf zout aan de kook.

Maak de maïskolven schoon, verwijder de bladeren en de vezels.

Kook de maïskolven in zo'n 4-5 minuten beetgaar.
Haal ze uit de pan en laat ze wat afkoelen.

Houd ze recht overeind en ga met je mes van boven naar beneden, snij zo de maïs los van de kolf.

Wij hebben de maïs zo als bijgerecht gegeten eten, aangemaakt met een paar druppels goede olijfolie.

Opmerking: Meestal doen we de maïskolven in folie op de BBQ. Ik had deze bereiding gezien op tv, daar werd de gekookte maïs verwerkt in een cous cous salade.
Deze keer lag de bbq vol met andere dingen en heb ik het zo eens geprobeerd, beviel meer dan prima !

Tip:
Vervang het blikje mais in je salade eens door deze verse variant, veel lekkerder en het is maar een paar minuutjes werk.

Algemeen


persons : nvt
time : 5 minuten
book : Gezien op tv: 24 Kitchen Annabel Langbein
print : Afdrukken