Gehaktbrood met zongedroogde tomaatjes

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gehaktbrood met zongedroogde tomaatjes

Ingredienten

500 gr rundergehakt.
40 gr paneermeel
1 ei
6-8 zongedroogde tomaatjes op olie
2 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
zout & peper
plakjes katenspek

Bereiding

Snij de zongedroogde tomaatjes fijn.
Voeg de ei, zout, peper en Italiaanse kruiden toe er roer alles goed door.
Meng dit heel goed door het gehakt.
Voeg de paneermeel toe en kneed dit wederom goed door.

Leg plakjes katenspek in een patévorm ( of glazen cakevorm) en zorg dat ze dat ze overhangen.
Vul de paté vorm met het gehakt.
Leg de overhangende katenspek over het gehakt.

Leg de deksel erop ( of dek af met aluminiumfolie).
Plaats het in een voorverwarmde oven van 200Gr.C. en bak het gehaktbrood 45 minuten. Haal de deksel eraf en bak het brood nog 15 minuten. U kunt eventueel al wat vet eraf gieten.

Snij plakjes van het gehaktbrood en serveer deze koud of warm.

Algemeen


persons : 4
time : 80 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken