Gehaktbal met een pankokorst

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gehaktbal met een pankokorst

Ingredienten

500 gr gehakt
1 ei
zout
peper
1/2 theel. paprikapoeder
1/2 theel. nootmuskaat
2 eetl. ketjap manis
1 uitje fijn gesnipperd
1 eetl. mosterd

panko*

boter om in te bakken

Bereiding

Klop het ei los in een kom, voeg de zout, peper, paprikapoeder, nootmuskaat, ketjap manis, fijn gesnipperd uitje en de mosterd toe en roer goed door elkaar.

Verkruimel het gehakt en voeg dit toe aan het eimengsel. Kneed goed door.
Draai hier gehaktballen van, de grote bepaald u zelf.

Laat de gehaktballen 10 minuten rusten, het liefst op kamertemperatuur.

Schep wat panko op een bord of schaaltje en rol daar de gehaktballen doorheen, druk de panko een beetje aan.

Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen rondom bruin.
Bak ze net zo lang totdat ze gaar zijn, de tijd is afhankelijk van hoe groot u de gehaktballen hebt gemaakt.

Opmerking:
*Panko is japans broodkruim, het is grover van structuur dan paneermeel.

- Deze gehaktbal variant is uit nood geboren, mijn paneermeel was op.
Vanaf nu zal ik de gehaktballen vaker zo bakken, ze kregen door de panko een heerlijke krokante laag aan de buitenkant.
- Die krokante buitenkant zal ook goed tot zijn recht komen bij mini gehaktballetjes voor bij de borrel

Algemeen


persons : 4-6
time : 60 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken