Gehakt uit de oven

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gehakt uit de oven

Ingredienten

500 gr. rundergehakt
1 middelgrote ui
60 gr paneermeel
1 ei
scheutje schenkroom
of eierlepel crème fraîche
zout & peper
2 theel. gedroogde oregano
snufje laurierpoeder
2 zongedroogde tomaatjes
100 gr tomatenketchup
35 gr bruine suiker
2 eetl. paprika uit pot

Bereiding

De gesnipperde ui mengen met ei, paneermeel,room,zout peper, nootmuskaat,crème fraîche, oregano, laurierpoeder en fijngehakte zongedroogde tomaat.
Kneed dit mengsel door het gehakt.

Druk het gehakt aan in een beboterde vuurvaste schaal.

Maak een sausje van tomatenketchup, bruine suiker en paprika.
Smeer dit uit over het gehakt.

De deksel op de schaal en plaats deze in een voorverwarmde oven van 175 Gr. C.
Bak het gehakt in 50 minuten gaar.

Algemeen


persons : 4
time : 70 minuten
book : Kookboek:Blue Band, kinderen, recept aangepast
print : Afdrukken