Gegrilde roodbaars met chilisaus sesam korst

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gegrilde roodbaars met chilisaus sesam korst

Ingredienten

4 zeebaarsfilets van 150 gr
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel paneermeel

Bereiding

Verwarm de ovengrill voor op 200 gr C.
Leg de visfilets naast elkaar in een ovenschaal.

Meng de sjalotjes. bieslook, dille, olie, sojasaus, dille paneermeel en sesamzaadjes door elkaar.
Bestrijk de visfilets met dit mengsel.

Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete oven grill en rooster de vis in ca. 4-5 minuten bruin en gaar.
Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden.*

Serveertip: Lekker met rijst of mie en een komkommersalade

Andere vissoorten voor dit gerecht: zeebaars, dorade of zeewolf

p.p. 240 kcal
11 gr vet waarvan 9 gr onverzadigd
30 gr eiwit
5 gr koolhydraten

Wijn tip: Een fruitige Beaujolais Villages vormt een lekkere verrassing bij de pikante roodbaars

In het originele recept moest de vis ingesmeerd worden met sjalot, bieslook, olie, sojasaus en dille. Daarna moest het paneermeel en sesamzaad daaroverheen gestrooid worden. Het gevaar van verbrande sesamzaadjes is dan wel erg groot. Ik heb zoals je kunt lezen de sesam en paneermeel toegevoegd aan het kruiden papje. Het is een mooi kostje geworden onder de grill en de sesam is niet verbrand.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Kookboek: Over vis & vis
print : Afdrukken