Gegrilde contrafilet met salsa verde

Hoofdgerecht / Big Green Egg
  

under-heading

Gegrilde contrafilet met salsa verde

Ingredienten

stuk contrafilet van 500-700 gr

voor salsa verde:
7 anjovis filets in melk geweekt
20 gr kappertjes
1 klein teentje knoflook
1 eetlepel (20gr) mosterd
zout en peper
15 basilicum blaadjes
Blaadjes van 1 tak dragon
Handvol blaadjes platte peterselie
100 ml goede olijfolie

4 plakken boerenbrood

Bereiding

Verwarm je BGE voor voor direct grillen tot een temperatuur van ongeveer 230 Graden en gril het vlees 3 x 4 minuten tot een kerntemperatuur van 45-48 Gr.C. ( de tijd is natuurlijk afhankelijk van je start kerntemperatuur en de dikte van je contrafilet)
Haal het vlees van het vuur en laat he teven rusten. Snij het daarna in mooie plakken.
Voor andere manieren om dit vlees te bereiden lees hier

Salsa verde
Week de ansjovis 10 minuten in koude melk, spoel af onder koud water.
Pureer de knoflook teen met wat zout en peper in een vijzel tot puree. Voeg de basilicum blaadjes, petreselie en dragon toe er pureer fijn.
Voeg de kappertjes en 3 ansjovis toe, pureer glad.
Voeg de olijfolie en mosterd toe en breng eventueel nog verder op smaak.

Rooster het brood.
Trek met een bakkwast van de salsa verde een streek op het bord.
Proportioneer het vlees in mooie stukjes en leg deze op het bord en zet het sneetje brood er recht tussen in.
Garneer af met 1 (achtergehouden) ansjovis.

Serveer de rest van de sala verde in een schaaltje op tafel zodat iedereen kan bijpakken.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken