Gegratineerde St-Jacobsschelpen

Voorgerecht
  

under-heading

Gegratineerde St-Jacobsschelpen

Ingredienten

4 St. Jacobsschelpen in de schelp
50 gr zeekraal
6 kerstomaatjes
1 sneetje oud brood
1 eetl. olijfolie
4 eetl. slagroom
1 theel. milde kerriepoeder
2 eetl geraspte Parmezaanse kaas
2 eetl. fijngehakte bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200Gr.C.
Maak de St. Jacobsschelpen schoon, steek een scherp mes bij de schanier in de opening en snijd de sluitspier door.
Doe dit ook aan de andere kant van het schanier.
Open de schelp en snijd de coquille los.
Schep de witte coquille uit de schelp en maak de schelp verder leeg.
Was de diepe schelphelften af en maak ze droog.

Overgiet de zeekraal met kokend water, laat goed uitlekken.
Halveer de kerstomaatjes.
Verkruimel het sneetje brood fijn ( in een keukenmachine) en meng de olie erdoor.
Leg de diepe schelphelften op een bakplaat en verdeel de zeekraal erover.
Snijd de coquilles in drie plakken en leg ze op de zeekraal en leg de tomaatjes eromheen.
Roer in een kommetje de slagroom los met de kerriepoeder, de Parmezaanse kaas en de bieslook.
Schep de dressing over de coquilles.
Strooi het broodkruim erover.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de coquilles in 4-6 minuten goudbruin en bijna gaar worden.

Zet de schelpen op bordjes en serveer direct.

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Recept van Marian
print : Afdrukken