Gegratineerde aubergines

Bijgerecht
  

under-heading

Gegratineerde aubergines

Ingredienten

4 aubergines
500 gr verse tomaten
1 bosuitje
1 teentje knoflook
1 ui
200 gr magere kwark
50 gr magere gruyère of emmental ( 20% of 30%)
een beetje paneermeel
peper & zout
Provençaalse kruiden

Bereiding

Snij de aubergines overlangs doormidden.
Verwijder de pulp en stoom ze gedurende 10 minuten. Zet ze aan de kant.

Fruit in een steelpannetje de ui met de verse, in stukjes gesneden tomaten, het geperste teentje knoflook, fijngesneden bosuitje en de kleingesneden aubergine pulp.
Voeg een scheutje water toe en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
(Je mag best goed kruiden anders is het wat vlak van smaak)
Laat het geheel 15 minuten op een zacht vuurtje stoven.

Meng de 2 eierdooiers en de kwark met een garde en voeg dit mengsel bij de vulling.
Vul de auberginehelften en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel.

Leg de aubergines in een braadschotel met anti-kleeflaag.
Zet de schotel in de oven met voorverwarmde grill.
Laat 5-8 minuten gratineren.

Per persoon 110 Kcal.
Het is een slank recept, niet voldoende als volledige maaltijd!

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Kookboek: Lekker & Licht
print : Afdrukken