Geglaceerde varkenshaas

Hoofdgerecht
  

under-heading

Geglaceerde varkenshaas

Ingredienten

600 gr varkenshaas
1 volle theelepel gemalen piment ( allspice)
peper en zout
olijfolie

saus:
2 tenen knoflook
2 eetlepels worcestersaus
4 volle eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels HP saus
1 volle eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel zoutarme sojasaus
1 theelepel tabasco
3 eetlepel ( troebele) appelsap

Bereiding

Wrijf het vlees in met peper, zout en piment.
Leg het met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en keer het om als er een mooi goudbruin korstje op zit ( ongeveer na 4 minuten).

Knijp de knoflooktenen met een knoflookpers uit in een kom doe er de rest van de ingrediënten van de saus en een snufje zout bij en meng alles goed.

Leg de varkenshaas in een braadslede en overgiet deze met het grootste gedeelte an de saus.
Zet in braadslede onder de hete grill tot het vlees klaar is.

Giet de rest van de saus in een kom en serveer er apart bij.

Opmerking:
Ik had de oven in het gebruik voor een ander gerecht. Ik heb de varkenshaas op de grillplaat laten liggen en steeds met de saus ingesmeerd, mooi resultaat !!

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Jamie in 15 minuten
print : Afdrukken