Gefrituurde kip met citroendressing

Hoofdgerecht
  

under-heading

Gefrituurde kip met citroendressing

Ingredienten

600 gr kippenfilet
125 ml kippenbouillon
1,5 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepel suiker
3 eetlepel citroensap
rasp van ‘n 1 citroen
150 gr bloem
2 teentjes knoflook
1 theelepel fijngehakte verse gember
2 theelepels maizena
Olie om te frituren

Marinade:
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel shaoxing wine ( te vervangen door mirin of droge sherry)
1 eiwit

Bereiding

Snij de kipfilet in stukjes van 3x3 cm
Klop de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en voeg de kipstukjes toe.
Laat de kip 20 minuten marineren

Meng in een andere kom de kippenbouillon met de sojasaus en de suiker.

Rasp de citroen en pers deze uit, zet weg tot gebruik.

Doe de bloem in een lage schaal. Voeg de kippenstukjes en de marinade toe. Gebruik je handen om alles goed te mengen en knijp de marinade en bloem om de kippenstukjes zodat ze overal goed bedekt zijn.

Vul een wok of grote pan voor ¾ met olie. Verhit de olie tot 165grC.
Schud de overtollige bloem van de kip.
Frituur de kip in 2 of 3 porties goudbruin in ongeveer 3 minuten. Schep ze uit de olie en leg ze op keukenpapier.

Pak een schone wok of pan en verhit deze tot medium hitte. Voeg 1 eetlepel olie toe tezamen met de knoflook en gember. Bak ongeveer 10seconden. Voeg dan de kippenbouillonmix toe. Breng dit aan de kook en kook totdat de suiker is opgelost.
Voeg de citroensap en citroenrasp toe en roer 30 seconden.
Voeg de in water opgeloste maïzena toe en kook weer 30 seconden totdat de saus wat gebonden is.
Voeg dan de gefrituurde kippenstukjes toe en schep deze door de saus, schep de kipstukje om zodat ze overal gecoat zijn met de saus.

Doe de kipstukjes in een schaal, bestrooi met fijngesneden bosui en bestrooi met wat sesamzaadjes

Algemeen


persons : 4 pers
time : 20 minuten + 20 minuten marineren
book : MarionsKitchen.com
print : Afdrukken