Gebraden rundvlees met granaatappel balsamico dres

Voorgerecht / Hoofdgerecht
  

under-heading

Gebraden rundvlees met granaatappel balsamico dres

Ingredienten

400 gr ribstuk, lendestuk, longhaas of zoals wij hebben gebruikt staartstuk ( Picanha)
2 eetlepels olijfolie
versgemalen zwarte peper
zeezout
rucola
100 gr granaatappelpittjes

dressing
200 ml granaatappel melasse*
75 ml stroperige balsamicoazijn
1 eetlepel olijfolie
2 volle theelepels dijonmosterd
* verkrijgbaar in oa een Midden-Oosterse supermarkt

Bereiding

Meng de ingrediënten voor de saus in een maatbeker en zet apart.

Verhit een koekenpan met dikke bodem op hoog vuur. Wrijf het vlees in met olijfolie en wat peper en zout. Het pan moet sissen en roken als je het vlees erinlegt.
Schroei het vlees in 3 minuten aan elke kant dicht, haal uit de pan en laat minstens 5 minuten rusten zodat de sappen weer in het vlees kunnen trekken en het vlees sappig blijft.

Het is voor het gerecht het lekkerst als het vlees nog een beetje rood en rose is van binnen. Uiterard mag je het vlees langer garen al zijn deze stukken vlees daar niet echt geschikt voor.

Snijd het vlees in plakken en verdeel over een bord of lage schaal.
Neem een flinke hand rucola en leg in het midden op het vlees.
Besprenkel het geheel met de dressing en garneer met granaatappelpitjes.
Serveer direct,

Algemeen


persons : 2 personen hoofdgerecht, 4 pers als voorgerecht
time : 30 minuten
book : kookboek: Persiana van Sabrina Ghayour
print : Afdrukken