Gebakken kippen jus

Saus / Dressing
  

under-heading

Gebakken kippen jus

Ingredienten

4 kippendijen met vel, ik heb 3 kippenpoten gebruikt
3 takjes tijm
1 kleine wortel, grof gesneden
1 ui, grof gesneden
2 teentjes knoflook, grof gesneden
1 wit van een prei, grof gesneden
2 stengels bleekselderij, grof gesneden
2,5 dl water
1 eetlepel witte peperbollen, gekneusd
scheut olijfolie
fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak deze in olijfolie aan tot ze mooi goudbruin zijn.
Voeg de groenten, de knoflook en de tijm toe en bak deze kort mee.
Schenk 2,5 liter water erbij en voeg zout en de gekneusde peperbollen toe.

Laat op een zacht vuurtje 40 minuten trekken.
Verwijder de kippendijnen/kippenpoten en gebruik deze voor een ander recept.

Laat de jus nog eens 30 minuten trekken en zeef deze daarna.

Opmerking: Ik heb de jus nog verder ingekookt voor een extra diepe smaak en zo neemt hij ook minder ruimte in met invriezen.

Algemeen


persons : nvt
time : 1,5 uur + eventueel nog verder inkoken
book : Kookboek: Sergio's Smaakmakers 70 recepten voor thuis
print : Afdrukken