Gazpacho

Soep
  

under-heading

Gazpacho

Ingredienten

3 sneetjes witbrood zonder korst
600 gr rijpe tomaten
1 rode paprika
3/4 komkommer
3 tenen geknofijte knoflook zie opmerking onder aan recept
1 dl goede olijfolie
2 eetl sherry azijn
zout en peper

voor garnering:
1/4 komkommer
2 sneetjes wit brood zonder korst

Bereiding

Ontvel de tomaten en verwijder het zaad.
Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten, grill ze in een grillpan zodar ze gaar en zacht zijn.

Wel het brood met wat water.
Schil de komkommer en verwijder het zaad.
Doe de tomaten, de knoflook, de paprika en de kokommer tesamen met het brood in een blender en draai fijn.
Giet in een dun straaltje de beste olijfolie die je hebt erbij.

Wrijf de gazpacho door een fijne zeef, breng op smaak met azijn, peper en zout.

Zet deze koud tot gebruik.

garnering:
Snij het brood in blokjes en rooster deze in wat olijfolie in een koekenpan krokant.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Serveer de soep in een voor gekoelde soepkom en geef de krokante broodblokjes en blokjes komkommer er apart bij zodat iedereen naar wens zijn soep kan garneren.

Opmerking:
In Gazpacho hoort rauwe knofook.Toch heb ik het ook in deze soep niet gedaan, gewoon omdat ik dat niet zo lekker vindt. Ik ben meer van een wat zachtere knoflooksmaak. Ik heb voor deze soep mijn home made gekonfijte knoflook gebruikt. Maar u kunt de soep natuurlijk gewoon met rauwe knoflook maken.

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten + goed koelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken