Garnalen met krokante ham en Japanse dressing

Voorgerecht
  

under-heading

Garnalen met krokante ham en Japanse dressing

Ingredienten

4 eetl. olijfolie
8 plakken rauwe ham
400 gr reuze garnalen
1 rode peper
1 eetl. citroensap
2 theel. balsamico azijn
2 eetl. sojasaus
1 theel. geraspte mierikswortel (potje)
½ theel. honing
peper en zout
1 doosje alfalfa

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150Gr.C..
Vet de kommetjes licht in met olijfolie en bekeed ze kruislings met 2 plakken ham per kommetje.
Zet de bakjes in de oven en laat ze in ca. 35 minuten krokant worden.

Hak de rode peper, zonder zaadjes fijn. Meng 3 eetlepels olijfolie met citroensap, balsamico azijn, sojasaus, mierikswortel, honing, peper en zout en zet deze dressing weg tot gebruik.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een anti aanbakpan en rooster de garnalen 2-3 minuten.
Schep ze even om.
Verdeel alfalfa over 4 bordjes

Haal de hambakjes voorzichtig uit de kommetjes en zet ze op de alfalfa.
Schep de warme garnalen erin en serveer de dressing er apart bij.

Variatie:
Feestelijk voorgerecht waarbij de vis vervangen kan worden door reepjes rosbief of gerookte kip.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Diner bij John
print : Afdrukken