Garnalen kroket op z'n Hollands

Voorgerecht
  

under-heading

Garnalen kroket op z'n Hollands

Ingredienten

100 gr garnalen
2 takjes peterselie, vers
30 gr boter
30 gr bloem
½ visbouillontablet
200 ml water
zout & peper
1 ei
paneermeel

Bereiding

In zeef garnalen goed afspoelen en laten uitlekken.
Garnalen fijnsnijden.
In kopje peterselie fijn knippen.
Bouillontablet oplossen in 200 ml kokend water

In pan boter smelten.
Bloem erdoor roeren.
Al roerend scheutje voor scheutje de bouillon erbij schenken, blijven roeren tot een dikke gladde saus ontstaat.

Garnalen en peterselie toevoegen.
Op smaak brengen met zout en peper.

Massa uitstrijken op plat bord en laten afkoelen.
In koelkast zeker 1 uur goed laten opstijven.

In diep bord ei loskloppen.
Op een ander bord paneermeel strooien.

Garnalenmengsel in 8 gelijke porties verdelen en tot kleine rolletjes vormen.
Rolletjes door paneermeel rollen, ook de uiteinde bedekken met paneelmeel.
Overtollig paneermeel eraf schudden.
Kroketten door ei halen en opnieuw door paneermeel rollen.

In frituurpan olie verhitten tot 175 Gr.C.
Kroketten met 4 tegelijk in ca 3-4 minuten gaar frituren.
In vergiet laten uitlekken.

Serveertip: Lekker met een krokant toastje of warm brood.
Geef er een lekkere mosterd bij.

P.P.
315 KCal.
11 gr eiwit
21 gr vet
20 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten + afkoeltijd
book : Tijdschrift: Allerhande
print : Afdrukken