Garnalen kroket op z'n Exclusiefs

Voorgerecht
  

under-heading

Garnalen kroket op z'n Exclusiefs

Ingredienten

50 gr boter
175 gr bloem
500 ml melk
50 gr emmentaler, geraspt
1 eidooier
250 gr Hollandse garnalen
2 eetl. zonnebloemolie
3 eiwitten, losgeklopt met 1 theelepel zonnebloemolie
125 gr paneermeel
peterselie
zout
peper versgemalen

Bereiding

Smelt op een middelmatige hittebron de boter in een sauspan en voeg al roerend 50gr van de bloem toe.
Voeg bij kleine beetjes al roerend de melk toe en roer dit mengsel met een garde tot een dikke roux die enkele minuten zachtjes moet koken zodat de bloem gaar wordt.

Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas en de eidooier door de roux.
Meng er vervolgens de garnalen en zout en peper naar smaak door.
smeer een rechthoekige schaal met opstaande rand dun in met zonnebloemolie en stort de kroketvulling in de schaal.

Spreid de vulling met behulp van de platte kant van de spatel uit.
De laag moet circa 2 cm hoog zijn.
Dek de schaal af met folie en laat de vulling in de koelkast opstijven.
Zet drie diepe borden klaar.
Doe in een bord de rest van de bloem, in het volgende de losgeklopte eiwitten en in het derde bord het paneermeel.
Verhit de olie waarin de kroketten worden gebakken tot 180 Gr.C.
Snijd de vulling in 10 gelijke langwerpige stukken.
Rol ze met de handen ( die met bloem ingewreven zijn) in de vorm van een kroket.
Wentel de kroketten eerst door de bloem, dan door de eiwitten en ten slotte door het paneermeel.
Bak de kroketten tegelijk in de hete olie goudbruin en knapperig.
Schep de kroketten met een schuimspaan uit de pan op huishoudpapier en laat ze even uitlekken.
Frituur toefjes peterselie knapperig in de olie.
Garneer de kroketten met de gefrituurde peterselie.

Algemeen


persons : 10 stuks
time : 30 min + opstijven + frituren
book : Tijdschrift: Exclusief sligro no4 2011
print : Afdrukken